Välkomna till SOF 2016 i Visby!

1994 hade vi nöjet att arrangera SOFs årsmöte i Visby, det 50:e! Det blev början på ett närmare samarbete med SOF för ortopedin på Gotland som på den tiden var en sektion av kirurgkliniken.
Sedan drygt 10 år är vi egen klinik. Vi har nu åter fått nöjet att arrangera ett årsmöte, en Ortopedivecka i Visby vecka 35, 30:e augusti till 2:a september 2016.

Mötet går av stapeln på Visbys relativt nya kongresscenter, Wisby Strand, (www.wisbystrand.se), alldeles vid havet och Almedalen, väl känt sedan flera år för de politikerveckor som blir större för varje år. Klassisk mark således!
Gångavstånd till alla hotell!

Tanke är att vårt tema ska bli ”så mycket bättre – ortopedi”. Med det menar vi att vi i  många av de olika aspekterna på vårt arbete vet ganska bra hur vi borde göra, men hur gör vi för att undvika fel, misstag och komplikationer? Programmet speglar förhoppningsvis den ortopediska vardagen i Sverige och på Gotland och med förankring i aktuella rön och kunskaper. Våra del-föreningar hjälper till och tar ansvar för olika delar av programmet.  Vi kommer att få lyssna på symposier och föredrag om höft- och knäkirurgi, rygg-, axel, fot-kirurgi, barnortopedi, frakturer men mera.

Några av våra gästföreläsare kommer långväga ifrån;
Elizabeth Paxton, MA, från San Diego, USA. Director of Kaiser Permanente’s national implant registry program in the United States
Prof. Stephen Graves, Adelaide, Australien
Prof. Elizabeth A. Arendt, MD, Minnesota, USA.

Läs mer här

Vi har nu blivit EACCME-ackrediterade! Deltagande i ortopediveckan ger 16 poäng.

På kvällarna kommer vi att kunna umgås i Visby! På tisdagen en samling i utställningslokalen följt av beach-party på ”Kallis”, Kallbadhuset. På onsdagen möjlighet till stadrundvandring, besök i Lummelundagrottorna, besök på Wisby Bryggeri, flygrundturer, provkörning av Tesla mm följt av pub-afton på klassiska ”Munkkällaren”.
Banketten på torsdagen i St Nicholai ruin, den s k ”Kultudralen”.
Och lite efterfest på fredagen för de som vill passa på att stanna över helgen när man nu ändå är på Gotland.

Förberedelserna för sensommarens Ortopedivecka är i full gång!

Det vetenskapliga programmet har nu tagit en mer definitiv form och vi har fått in ett antal intressanta föredrag att lyssna på förutom alla symposier!

Varmt välkomna!

IMG_6585

Wisby Strand

P1020701

Visby på kvällstid

Tönu Saartok
Läkarchef

Åke Karlbom
Mötesamiral

Håkan Hedlund
Programansvarig

Comments are closed.